RSS

Blog

Wat is kunststof hottub van polypropyleen precies?

Wij streven ernaar om de beste kwaliteit houtgestookte hottubs voor de beste prijs te produceren. Vandaar dat wij polypropyleen gebruiken. Onze kunststoffen binnenbakken die de hottubs over beschikken worden allemaal gemaakt van polypropyleen, maar we kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat dat nou precies is.

Polypropyleen is een thermoplast; een kunststof die na verhitting buigzaam en vervormbaar is. Maar, wees gerust! Polypropyleen blijft vormvast bij temperaturen tot 90℃! Hierdoor is polypropyleen bestendig tegen hogere temperaturen, vergeleken met HDPE en LDPE hottubs. U kunt dus zorgeloos genieten van het warme water in uw hottub.  

Over de temperatuur van het water gesproken; onze kunststoffen hottubs hebben goede warmte-isolerende eigenschappen! Hierdoor is uw hottub volledig geïsoleerd en blijft het water langer op de juiste temperatuur! Geen aanvullende isolatie nodig dus!

Polypropyleen is goed te lassen en te vormen. Ook is het beschikbaar in verschillende kleuren, zodat wij uw kunststof hottub volledig naar uw smaak kunnen maken. Het is een sterk materiaal, die volledig bestendig is tegen chloor en andere chemicaliën die u in uw hottub gebruikt. 

Ook is uw houtgestookte hottub vanwege polypropyleen bestendig tegen bacteriegroei! Uw hottub is volledig hygiënisch, en daarbij ook makkelijk schoon te maken!

Nog een voordeel van polypropyleen is het feit dat het milieuvriendelijk is; polypropyleen is volledig recyclebaar. Het proces zelf is vrij eenvoudig. Aangezien polypropyleen een thermoplast is, is alleen verhitting genoeg om de kunststof opnieuw te kunnen gebruiken. Bij dit proces komen er (in tegenstelling tot het recyclen van bijvoorbeeld PVC) geen giftige stoffen vrij. Ook is een polypropylene binnenbak duurzamer vergeleken met bijvoorbeeld een glasvezel hottub.

Steeds meer mensen kiezen voor onze houtgestookte hottubs die over een polypropylene binnenbak beschikken, gecombineerd met een krachtige externe hot tub hout kachel voor een effectieve opwarming van het water. Makkelijk, mooi, comfortabel en gegarandeerd van goede kwaliteit, voor jarenlange ontspanning met familie en vrienden!